Bisdom Breda op bedevaart in de voetsporen van Sint Bernardus

16 januari 2023

“We gaan weer op bedevaart!” Deze aankondiging deed vicaris Paul Verbeek tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het bisdom Breda die vrijdag 13 januari in Oudenbosch plaatsvond. Van 23 tot en met 28 oktober 2023 worden ‘in de voetsporen van Sint Bernardus’ verschillende plaatsen en abdijen bezocht.

“Sint Bernardus van Clairvaux heeft veel voor het bisdom Breda betekend. Zijn ordegenoten, de Cisterciënzers, zijn bekend in tal van parochies in het bisdom,” aldus Verbeek. “De geloofsgemeenschappen van Wouw, Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven zijn door hen gesticht. In Ulicoten vieren we jaarlijks het Bernardusoctaaf.” Bernardus is volgens de vicaris een voorbeeld voor de missionaire Kerk. “Hij wist van aanpakken en zijn geloof was diepgeworteld. Hij trok de wereld in en cultiveerde het land. We gaan bij hem in de leer.”

Met een bezoek aan onder andere: Bornem, Dijon, abdij Cîteaux, abdij Clairvaux, Troyes en de abdij van Villers treden de pelgrims als het ware in de voetsporen van Bernardus. “De bedevaart wordt, zoals onze bisschop Jan Liesen het zegt, “een retraite op wieltjes”. Alle belangrijke plaatsen in het leven van St. Bernardus zullen we bezoeken. We mogen samen vieren, bidden en ontmoeten. Er is ook voldoende ruimte voor rust en ontspanning.”

• De bisdombedevaart wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. Bezoek de campagnepagina bisdombedevaart.nl voor uitgebreide programmainformatie.
• Voor vragen kan ook contact worden opgenomen via: bisdombedevaart@bisdombreda.nl of het Huis voor de Pelgrim via 043 – 321 5715

De parochies in het bisdom Breda krijgen op korte termijn een poster toegestuurd om de bedevaart verder bekend te maken. Download de poster (A3)

Andere berichten