Voor gezinnen

Wij geloven dat het huwelijk en het gezin een belangrijke plek innemen in ons leven en in onze samenleving. Daarom bieden wij verschillende initiatieven en activiteiten aan om gezinnen te ondersteunen en te versterken.

Een van de activiteiten die wij aanbieden is de huwelijkscursus. Deze cursus is bedoeld voor stellen die al langere tijd samen zijn of zelfs al getrouwd zijn en die hun relatie verder willen verdiepen. Tijdens de cursus worden verschillende onderwerpen besproken, zoals communicatie, conflicthantering en het belang van vergeving. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

Daarnaast organiseren wij verschillende evenementen en bijeenkomsten speciaal voor gezinnen. Zo hebben we bijvoorbeeld jaarlijks een gezinsdag waarin gezinnen uit het hele bisdom elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen ondernemen. Ook organiseren we regelmatig workshops en lezingen over opvoeding, gezinsdynamiek en andere relevante onderwerpen.

Wij vinden het belangrijk dat huwelijken en gezinnen zich gesteund voelen in onze kerk. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op. We staan graag voor je klaar!

De Kerk, die zich ervan bewust is dat het huwelijk en het gezin een van de kostbaarste waarden van de mensheid vormen, wil haar boodschap uitdragen en haar hulp aanbieden aan degenen die de waarde van huwelijk en gezin reeds kennen en trouw proberen te beleven, maar ook aan hen die met onzekerheid en angst naar de waarheid zoeken, en aan degenen die op onrechtvaardige wijze verhinderd worden hun eigen gezin vrij gestalte te geven.

~ paus Johannes Paulus II