Dag 1: Vertrek & Bornem

23 oktober 2023

Op de eerste dag van de bedevaart vertrekken we vroeg in de ochtend. Einddoel van de reis van deze dag is het plaatsje Marsannay-la-Côte, dichtbij de geboorteplaats van Bernardus, waar we overnachten. Maar het eerste doel van deze dag is de abdij van Bornem, waar we de Eucharistie vieren en gelegenheid hebben voor een kop koffie en een bezoek aan de abdij.

Tussenpost

Onderweg! Zojuist het ochtendgebed gebeden. We zoeken ons ritme: gebed is als de adem die ons in leven houdt of zoals het ritme van ons hart.

Ons gebed 🙏 en gedachten zijn bij diegenen die niet met ons meekunnen.

Allen een zegenrijke dag waar je ook bent en wat je gaat doen! Tot later! 😇

Pauline Vermeulen

 

“Ieder moet het water drinken uit de bron van zijn eigen put.”
~Bernardus van Clairvaux

 

Op weg naar Dijon na een fantastische rondleiding in de abdij van Bornem. Onze gidsen geven het rijke gedachtengoed en de historie door op hun eigen bevlogen manier.

Abt Leo (een heel wijs man met een twinkeling in zijn ogen) heeft een keuze gemaakt waardoor deze gidsen getuigen van wat hij hen heeft voorgeleefd.

Ik heb mensen ontmoet zoals Abt Leo die een voorbeeld voor mij zijn. Deze mensen helpen mij om de twinkeling terug te vinden in mijn eigen ogen.

Ware liefde is niet zelf te verwerven. Als je er spontaan mee wordt overladen dan is dat gevoel niet te stoppen!
Dat noem ik een rijk leven!

H. Bernardus bid voor ons: dat wij mensen mogen zijn met een twinkeling in onze ogen en anderen mogen raken op een manier die authentiek is en spontaan is.
😇

Pauline Vermeulen

 

Een weerzien met bekenden, mooie ontmoetingen en samen vieren en bidden in de abdij van Bornem, onze eerste stop.
Wat me heeft geraakt zijn de woorden van de lijfspreuk van de laatste abt van deze abdij: abt Leo van Schaverbeeck. (Begin dit jaar overleden):

“Wees goed voor elkaar.”
Zo simpel en eenvoudig.
Maar onze wereld staat in brand.
“Wees goed voor elkaar……”.
Zo gaan wij op weg, in verbondenheid met elkaar..
“Wees goed voor elkaar!”

Karin Lange

 

Andere berichten