Laatste korte catechese Advent verzonden aan het onderwijs

19 december 2012

Directeuren en docenten in het onderwijs hebben de derde en vierde korte catechese ontvangen in het kader van de Advent. De serie korte catecheses werden verzonden speciaal in het kader van het Jaar van het Geloof (2012-2013).

De derde catechese gaat over jezelf op orde brengen, ter voorbereiding van Kerstmis. De vierde catechese gaat over ‘herberg zijn voor Jezus’.

De eerste catechese ging over de betekenis van het woord Advent en de komst van Jezus tegemoet gaan, de tweede catechese over God die mensen uitnodigt.

Voor het onderwijs
De serie catecheses wordt aangeboden door Martina Meul, bisschoppelijk gedelegeerde voor het katholiek onderwijs. In de Veertigdagentijd op weg naar Pasen verschijnt opnieuw een serie korte catecheses. Voor deze service kan men zich abonneren. Dat kan via Monique van Delft, E mvdelft@bisdombreda.nl.

Jaar van het geloof
Speciaal in het Jaar van het Geloof wil het bisdom van Breda nieuwe initiatieven nemen om Christus te verkondigen. Een van de nieuwe initiatieven die het bisdom ontwikkelt is een catecheseaanbod rond de kerkelijke hoogfeesten.

Download
Korte catechese voor de Advent (deel 4), klik hier
Korte catechese voor de Advent (deel 3), klik hier
Korte catechese voor de Advent (deel 2), klik hier
Korte catechese voor de Advent (deel 1), klik hier

 

Andere berichten