Verdiepingsavond over Sint Bernardus met abt Guido van Belle

4 mei 2023

In de periode april tot en met juni 2023 vindt er een reeks verdiepingsavonden plaats over Sint Bernardus en wat zijn spiritualiteit voor de Kerk van nu betekent. Op woensdag 10 mei houdt abt Guido van Belle OCSO in de Bredase Michaëlkerk een inleiding over het werk en leven van Sint Bernardus. Belangstellenden zijn welkom vanaf 20:00 uur (Hooghout 67, 4817 EA Breda).

Van Belle brengt de grote en veelzijdige, maar ook betrekkelijk onbekende heilige Bernardus van Clairvaux nabij. In zijn inleiding leren we Bernardus nader kennen als orde-stichter, mysticus, geestelijk vader, theoloog, auteur van de regel van de Tempeliers, kruistochtpreker en heilige van Gods Kerk.

De verdiepingsavonden over Sint Bernardus zijn afzonderlijk te volgen. Belangstellenden hoeven dus niet bij een eerdere avond te zijn geweest om de inhoud te kunnen volgen. De eerste verdiepingsavond die plaatsvond ging over ‘Bernardus als reformator’ en werd ingeleid door pater Guerric Aerden OCSO. De inleidingen worden opgenomen en verzameld op de verdiepingspagina van de bisdombedevaart. Na elke inleiding kunnen deelnemers ook vragen stellen. Dit interactieve deel van het programma maakte geen deel uit van de opnamen. Op dinsdagavond 13 juni vindt de derde verdiepingsavond plaats. Het thema is dan ‘Geloven is beminnen’, Bernardus’ kijk op de mens en wordt ingeleid door bisschop Lode van Hecke. Deze avond vindt plaats vanaf 20:00 uur in de Emmauskerk in Terneuzen.

Foto: Ramon Mangold

Andere berichten