Tweede korte catechese Advent verzonden aan het onderwijs

11 december 2012

Directeuren en docenten in het onderwijs hebben een tweede korte catechese ontvangen in het kader van de Advent. Vorige week ontving men, in het kader van het Jaar van het Geloof, de eerste catechese.

Catecheses over de Advent
Martina Meul, bisschoppelijk gedelegeerde voor het katholiek onderwijs: “De eerste catechese ging over de betekenis van het woord Advent en hoe we de komst van Jezus tegemoet kunnen gaan. Wij leven naar Kerstmis toe, maar nog belangrijker is dat God naar ons toe komt.”

“De tweede catechese gaat over God die ons uitnodigt. Op die uitnodiging kunnen we ingaan wetende dat Hij op ons wacht,” aldus Martina Meul.

Voor het onderwijs
Docenten en directeuren in het onderwijs ontvangen in de Advent vier korte catecheses van het bisdom. Daarna wordt men gevraagd zich te abonneren als men in de Veertigdagentijd op weg naar Pasen opnieuw een serie korte catecheses van het bisdom wenst te ontvangen. Abonneren voor deze service kan via Monique van Delft, E mvdelft@bisdombreda.nl.

Jaar van het geloof
Speciaal in het Jaar van het Geloof wil het bisdom van Breda nieuwe initiatieven nemen om Christus te verkondigen. Een van de nieuwe initiatieven die het bisdom ontwikkelt is een catecheseaanbod rond de kerkelijke hoogfeesten.

Download
Korte catechese voor de Advent (deel 2), klik hier
Korte catechese voor de Advent (deel 1), klik hier

Andere berichten