Nieuwe serie korte catecheses voor het onderwijs in de Veertigdagentijd

13 februari 2013

Speciaal voor het onderwijs verstuurt Martina Meul, bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs, in de Veertigdagentijd enkele korte catecheses. De catecheses worden verzonden aan personen die zich hiervoor hebben aangemeld en via de website van het bisdom op de pagina ‘catechese en geloofsoverdracht’.

Aswoensdag
De eerste korte catechese die werd verzonden gaat over Aswoensdag. Op Aswoensdag, de dag die direct volgt op het blije en uitgelaten carnaval, begint voor de christenen de Veertigdagentijd. We worden uitgenodigd om het askruisje te ontvangen op het voorhoofd.

De eerste zondag van de Veertigdagentijd
De tweede korte catechese die werd verzonden betreft de eerste zondag van de Veertigdagentijd. “Voordat Jezus aan zijn openbaar leven begint, trekt hij zich veertig dagen terug in de woestijn om te vasten en na te denken over zijn zending. Het getal veertig duidt in de Bijbel telkens de voorbereiding aan op iets nieuws, op de komst van nieuw leven. De woestijn is dé plek bij uitstek om tot reflectie en bezinning te komen: wat is het meest wezenlijke in het leven en wat zijn de bijkomstigheden die ik beter kan laten?” aldus de catechese.

Jaar van het Geloof
Speciaal in het Jaar van het Geloof wil het bisdom van Breda nieuwe initiatieven nemen om Christus te verkondigen. Een van de nieuwe initiatieven die het bisdom ontwikkelt is een catecheseaanbod rond de kerkelijke hoogfeesten.

Download
Korte catechese voor de Veertigdagentijd (deel 2), klik hier
Korte catechese voor de Veertigdagentijd, Aswoensdag (deel 1), klik hier

De korte catecheses ook ontvangen? Meld u aan via Monique van Delft: E mvdelft@bisdombreda.nl 

 

Andere berichten