Gebedskring Roepingen houdt bijeenkomst in Oosterhout

7 april 2022

Op zondag 8 mei 2022 houdt de Gebedskring voor Roepingen van het bisdom Breda een bijeenkomst voor verdieping en gebed in de basiliek Sint Jan de Doper te Oosterhout. Diaken Anton Janssen zal een inleiding geven over het thema ‘Vreugde verbindt’ en er zal gezamenlijk de vespers worden gebeden.

In het kader van Roepingenzondag hield het bisdom Breda tijdens de conferentie van De Missionaire parochie twee korte interviewtjes voor het YouTubekanaal van het bisdom. Diaken Anton Janssen en fr. James Mallon vertellen over hun roeping en hoe ‘vreugde’ daarmee samenhangt. Diaken Janssen: “Ik ontdekte niet zozeer dat ik verliefd werd op God, maar dat God mij liefheeft.” Mallon vertelt wat hem de grootste vreugde geeft in zijn roeping als priester, hoe hij ontdekte dat God hem riep en hoe ‘vreugde’ zich tot elke christelijke roeping verhoudt: “Het zijn moeilijke tijden omdat alles terugloopt, maar het is fantastisch om nu in deze tijd priester te zijn.”

Programma op 8 mei

  • 15.00 uur: Binnenkomst met koffie/thee in de pastorie, Markt 17 te Oosterhout.
  • 15.30 uur: Inleiding over het landelijk thema; ‘Vreugde verbindt’ door diaken Anton Janssen.
  • 16.15 uur: Ontmoeting met koffie en thee
  • 16.30 uur: Vesper met aansluitend aanbidding van het Allerheiligst Sacrament

In het bisdom Breda is het traditie om tweemaal per jaar samen te komen om met elkaar te bidden om roepingen, namelijk op Roepingenzondag en op Willibrordzondag (6 november 2022). Aanmelding voor de bijeenkomst op 8 mei of voor de Gebedskring voor Roepingen in het algemeen, kan door een mailtje te sturen naar het secretariaat.

Begin volgende week ontvangen de parochies en de religieuze congregaties in het bisdom Breda de gebedskaarten en een poster. Leden van de Gebedskring Roepingen krijgen een gebedskaart thuisgestuurd.

Downloads

 

Andere berichten