Eliza Oudshoorn te gast in KRO-NCRV Geloofsgesprek

31 mei 2024

Op Sacramentsdag, zondag 2 juni om 9:45 uur, zendt KRO-NCRV het Geloofsgesprek uit met Eliza Oudshoorn, medewerkster Caritas van het bisdom Breda. In gesprek met Roderick Vonhögen gaat zij persoonlijk in op wat de eucharistie betekent voor haar geloof.

“Jezus is voor mij gestorven. Hij heeft alles voor mij over gehad. Ik ervaar zijn aanwezigheid en zijn liefde altijd”, vertelt ze in deze aflevering van het Geloofsgesprek. Elk jaar loopt Eliza samen met zo’n 150 anderen mee in de sacramentsprocessie, dwars door haar woonplaats Leiden.

Het KRO-NCRV Geloofsgesprek duurt 15 minuten en wordt uitgezonden om 9:45 uur, vlak voor de live uitzending van de eucharistieviering op NPO2 om 10:00 uur vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Na de uitzending is het gesprek terug te kijken via NPO-gemist.

Werkelijke Tegenwoordigheid

Sacramentsdag is het rooms-katholieke hoogfeest dat de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de eucharistie centraal stelt. Katholieken geloven dat Jezus aanwezig is in de gedaanten van brood en wijn tijdens én na de viering van de heilige mis.

Foto: KRO-NCRV

Andere berichten