Nieuwe tienergroep in Middelburg

17 november 2023

Tieners in Middelburg en omstreken hebben sinds kort iets om elke twee weken naar uit te kijken: de Zaterdagavondgroep in de H. Mariaparochie Walcheren. Net gestart, heet de groep voorlopig eenvoudigweg zo. “Geloof moet kunnen groeien,” zo luidt de uitnodiging van de kersverse groep. “Je kunt elkaar daarbij helpen door samen te komen.”

Kwestie van gewoon beginnen

“Zo’n vijf keer zijn we nu bij elkaar geweest,” vertelt Dimitri Nieboer (22). Samen met Marianne Solinger, een vrijwilliger van de vormselvoorbereidingsgroep, is hij “gewoon begonnen” met een aantal enthousiaste vormelingen. Een kwestie van de groep uitnodigen, vertelt Dimitri. Niet iedereen daarvan haakt aan, maar als je samen het Vormsel voorbereidt, bouw je al een band op. “We beginnen met samen eten en bidden. Dat is gezellig en informeel. Daarna volgt het serieuze onderdeel en gaan we met elkaar in gesprek. Dat kan aan de hand van een lezing uit de Bijbel, het delen van een ervaring of een knutselopdracht. Het hangt ook af van wie er komt, wat je bespreekt en wat je precies gaat doen. We willen goed rekening houden met waar de tieners mee bezig zijn en het ook niet te zwaar maken.”

Op 4 november vond de Katholieke Jongerendag (KJD) plaats. Vanaf Middelburg vertrok een bus langs Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en Oosterhout richting de evenementenhal in Veenendaal reed. Uit zijn groep namen twee tieners aan deze dag deel en Dimitri ging zelf ook mee. “Dat was een mooie ervaring,” vertelt Dimitri over de busreis. “Met zo’n reis voel je dat je op elkaar betrokken bent en als bisdom op weg bent. Ook Middelburg hoort daarbij. Het geeft eenheid.”

De jongerendag zelf maakte ook indruk op Dimitri. Meer dan zeshonderd jongeren kwamen erop af. “De sfeer was erg goed. Je voelt je welkom en je kunt er gemakkelijk over je geloof praten. Tijdens de Avond van Barmhartigheid was er de mogelijkheid om persoonlijk voor je te laten bidden. Dat heeft me geraakt. Aan het begin maakten niet veel jongeren daar gebruik van, maar op het einde bleven de mensen maar komen.”

Zaterdagavondgroep

  • Voor wie: tieners van 12 tot 18 jaar
  • Wanneer: elke 2e en 4e zaterdag van de maand. (17:30 uur inloop en maaltijd, 19:00 uur een serieus onderwerp en een spel ter afsluiting)
  • Waar: Pastorie, Lombardstraat 1 in Middelburg
  • Meer info via: www.rkwalcheren.nl/
  • Bekijk de kaart met alle tiener- en jongerengroepen in het bisdom

Andere berichten