Żaklina Melis benoemd tot beleidsmedewerker voor Jong Katholiek

25 april 2024

Met ingang van 1 april 2024 is Żaklina Melis (45) de nieuwe landelijke beleidsmedewerker voor Jong Katholiek op het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK). Żaklina is gemotiveerd en enthousiast begonnen en is in haar functie onder meer betrokken bij de voorbereiding van de Katholieke Jongerendag (KJD), de Wereldjongerendagen@home (op Ameland) en de internationale Wereldjongerendagen (WJD).

Als beleidsmedewerker Jongeren en Catechese heeft Żaklina een heldere visie om jongeren te helpen hun identiteit in Christus te (her)ontdekken en hun zelfvertrouwen als jonge katholieken te versterken. Bovendien heeft zij de nodige ervaring met het organiseren van evenementen en een helicopterview voor het vormgeven van landelijke activiteiten.

Żaklina Melis is kerkelijk betrokken en actief in de parochie in Bunnik, waar zij woont met haar echtgenoot Jaap en drie kinderen in de doelgroep van Jong Katholiek. Op haar 19e kwam ze als jonge student vanuit Polen naar Nederland om hier marketing en management te studeren. Ze spreekt intussen vloeiend Nederlands. Żaklina hoopt onder meer via het Officium Iuventutis, een overleg tussen alle jongerenwerkers van de bisdommen onder leiding van mgr. Mutsaerts, nader kennis te maken met het jongerenwerk in de R.-K. Kerk.

Żaklina: ‘Het is voor mij een hele mooie uitdaging om voor jongeren aan de slag te gaan en hen op het gebied van het geloof mogelijkheden te bieden om te groeien, te leren en elkaar te ontmoeten’.

Aanbod voor tieners en jongeren in het bisdom Breda

De landelijke activiteiten van Jong Katholiek zijn ook bedoeld voor tieners en jongeren die in het Bisdom Breda wonen. Zo beginnen de voorbereidingen voor de Wereldjongerendagen bij Jong Katholiek en vinden de activiteiten via de jongerenwerkers in de bisdommen hun weg naar de jongeren in de parochies. Vanuit het bisdom Breda vinden geregeld busreizen plaats naar landelijke evenementen, zoals bij de Katholieke Jongerendag.

Tieners en jongeren in het bisdom Breda zijn elke eerste zondag & derde zaterdag van de maand welkom voor een jongerenontmoeting in de H. Antoniuskathedraal in Breda. Elke derde zaterdagavond om 17.00 uur zijn alle 12-30 jarigen welkom in de pastorie van de Petrus en Pauluskerk in Middelburg (Lombardstraat 1). Bij deze ontmoetingen wordt er samen gegeten, verdieping gezocht en geloofservaringen gedeeld. De middagen worden afgesloten met een eucharistieviering met praisemuziek. Ook in andere plaatsen van het bisdom worden activiteiten georganiseerd voor tieners en jongeren. Zie het volledige overzicht op de bisdomkaart bij jeugd en jongeren. De activiteiten van het tiener en jongerenwerk in het bisdom Breda zijn ook te volgen via de Facebookpagina Jong Bisdom Breda.

Andere berichten