Pelgrims Bisdombedevaart weer thuis: Bekijk weblog en fotogalerij

20 oktober 2019

De honderd pelgrims die op bedevaart gingen met het bisdom Breda zijn na acht dagen weer veilig aangekomen in Breda. Tijdens de bedevaart ‘In het spoor van Benedictus’ bezochten zij onder meer de plaatsen Einsiedeln, Mantova, Subiaco, Montecassino en Maria Laach. Dagelijks werd op deze weblog in woord en beeld verslag gedaan door Hans de Jong en fotograaf Ramon Mangold. Alle foto’s zijn gepubliceerd in deze fotogalerij.

Hoogtepunten
“Het is een bijzonder mooie reis geweest,” vertelt Geerten Kok namens de organisatie van de bedevaart. “In het spoor van Benedictus hebben we als pelgrims een evenwicht gezocht tussen ‘bidden’ en ‘werken’. Zo hadden we momenten van gebed in de bus, dagelijks een eucharistieviering en veel fijne onderlinge ontmoetingen.” Als hoogtepunten noemt hij de verering van de relikwie van het heilig Bloed in Mantova, het bezoek aan de grot van Benedictus in Subiaco, de viering bij de graven van Benedictus en Scholastica in Montecassino en het bezoek aan Sotto il Monte, de geboorteplaats van Johannes XXIII. Kok: “De sfeer was heel goed: aandachtig, ontspannen en zorgzaam. We hebben gelachen en gebeden met elkaar. En het was heel fijn dat we de reis samen met onze bisschop hebben kunnen maken.”

Weblog en fotogalerij
Op de weblog zijn de dagelijkse reisverslagen en interviews met pelgrims te lezen. Hierbij is steeds een kleine selectie foto’s opgenomen. In totaal heeft Ramon Mangold meer dan 200 foto’s gemaakt.

Andere berichten