Katholiekleven.nl start twee nieuwsbrieven

27 juni 2016

Het videokanaal katholiekleven.nl is een digitale nieuwsbrief begonnen. Daarnaast verschijnt voortaan elk kwartaal ‘katholiek leven vandaag’. Deze gedrukte uitgave geeft informatie speciaal voor mensen die katholiekleven.nl ondersteunen met een gift.

De digitale nieuwsbrief van katholiekleven.nl wordt maandelijks verstuurd en bij speciale gelegenheden. Abonnees ontvangen zo per e-mail het laatste nieuws en de nieuwste items van katholiekleven.nl rechtstreeks in hun mailbox. De eerste digitale nieuwsbrief bevatte de primeur over de nieuwe uitgave ‘katholiek leven vandaag’.

Katholiek leven vandaag
‘Katholiek leven vandaag’ wordt eenmalig in een oplage van bijna 25.000 exemplaren verspreid via de Nederlandse bisdommen. De uitgave wordt daar vóór de zomer bezorgd. Het eerste nummer van ‘katholiek leven vandaag’ vertelt voor een breed publiek waarom de Nederlandse bisschoppen het videokanaal katholiekleven.nl zijn gestart. De uitgave gaat in op het verhaal achter het logo en beschrijft nieuwe ontwikkelingen rond het initiatief.

Katholiekleven.nl is een samenwerking van de Nederlandse bisdommen. In het bisdom Breda is onder meer een geloofsportret van Mieke Stroop gemaakt. In ‘Ik Geloof’ vertelt zij over haar werk als vrijwilliger voor de diaconie. Op zondag 26 juni filmde katholieklevenb.nl bij de Maria Ommegang in Bergen op Zoom.

Katholiekleven.nl start in het heilig jaar van de barmhartigheid. In het eerste jaar heeft het thema barmhartigheid een prominente plaats in de programmering. De website plaatst wekelijks een nieuwe foto met een citaat van paus Franciscus over het heilig jaar. In de fotorubriek ‘De Werken Van’ vertellen mensen hoe zij hun geloof actief vormgeven door naastenliefde en werken van barmhartigheid. Recent opende katholiekleven.nl een vierdelige serie met video’s over barmhartigheid vanuit diverse invalshoeken, zoals de praktijk, de wetenschap, de Kerk.

Download katholiek leven vandaag.

 

Andere berichten