Geloofsgesprek bisdombedevaart (Omroep RKK)

10 december 2014

Op zondag 14 december zendt Omroep RKK het Geloofsgesprek uit, waarvoor opnames werden gemaakt tijdens de bisdombedevaart naar Polen. De uitzending is om 10.15 uur op NPO 2, voorafgaand aan de uitzending van de eucharistieviering vanuit Bergen op Zoom.

Geloofservaring tijdens de bedevaart
“Bedevaarten zijn van alle tijden en horen bij het katholieke leven. En ze geven pelgrims de gelegenheid om gezamenlijk hun geloof te beleven,” kondigt de website van Omroep RKK de uitzending aan. “Ze zijn daarnaast een goede gelegenheid om als katholiek even te delen in iets en Iemand die groter is dan je zelf. Want pelgrims maken een week of soms wat langer deel uit van een grotere groep en worden juist daardoor bevestigd in hun geloof.”

Aan de bisdombedevaart naar Polen namen 350 pelgrims deel. Camera-journalist Ulrike Nagel sprak met verschillende pelgrims over hun ervaringen tijdens de reis en maakte het verslag dat in het Geloofsgesprek op 14 december wordt uitgezonden.

Bisdomfilms over gebed
Tijdens de bedevaart werden ook opnames gemaakt voor films van het bisdom vanwege het Jaar van het Gebed. Verschillende pastorale beroepskrachten en pelgrims werkten daar aan mee door voor de camera iets te vertellen over het bidden van bijvoorbeeld het Onze Vader of het Wees gegroet en de Rozenkrans. Alle bedevaartgangers werkten mee aan de films door het getuigenis van het gebed in de kerken, kapellen, in de bus en de open lucht.

De eerste film werd begin december geüpload op het YouTube-kanaal van het bisdom en is inmiddels meer dan 500 keer bekeken. In de film vertelt pastoraal werker Geerten Kok uit Roosendaal over het Onze Vader. Zijn verhaal wordt aangevuld door pelgrims.

Vanaf nu wordt elke maand een nieuwe film gepubliceerd. In december is dit het Weesgegroet. Hieraan werkten pastoraal werkster Ineke Leemput mee en pelgrims van de bisdombedevaart.

Kijk en lees verder:

Gebed tijdens de bedevaart naar Polen, Görlitz. (Foto: R. Mangold)

 

Andere berichten