Chrismaviering 2013: Toegewijd aan God en aan elkaar

28 maart 2013

Op woensdag 27 maart vond in Wagenberg de chrismaviering plaats. De H. Gummaruskerk, waar de viering plaatsvond was tot de laatste bank gevuld.

Toegewijd aan God en aan elkaar
In zijn preek ging bisschop Liesen in op de evangelielezing, over het Schriftwoord dat in vervulling is gegaan (Lucas 4, 16-21). Het woord dat in vervulling gaat is meer dan een woord, het gebeurt hier en nu, gaf de bisschop aan, terwijl wij luisteren naar het woord van God in onze samenkomst en de woorden die God spreekt werkelijk aannemen.

Die betrokkenheid op Jezus en in Hem op elkaar zullen we vernieuwen, vertelde de bisschop. “We zullen uitspreken dat we ons leven met Christus verbinden. Vanavond vieren we eucharistie. Op andere momenten vieren we ook andere sacramenten, zoals het doopsel, het vormsel, de ziekenzalving. Als gezalfden als christenen zijn wij toegewijd aan God en aan elkaar. We leven niet voor onszelf alleen. Ik bid dat we de band met Christus versterken als we de sacramenten vieren.”

Chrismaviering 2014: Oudenbosch
Traditiegetrouw werd aan het eind van de viering bekend gemaakt waar de chrismamis volgend jaar plaatsvindt. Vicaris Wiel Wiertz maakte de plaats bekend. Het zal de 25e keer zijn dat de chrismaviering in de huidige vorm wordt gevierd. De locatie zal zijn de basiliek van Oudenbosch en de datum is woensdag 16 april 2014.

Bij de chrismaviering werd de chrismakaart van de bisschop uitgereikt.
Ook werd een poster over de viering van het Paastriduüm uitgereikt.

Foto’s: J. Wouters

 

Andere berichten