Bisdom Breda start geloofscursus over de Bijbel

12 september 2023

Op donderdag 5 oktober 2023 start het bisdom Breda met een geloofscursus over de Bijbel. De cursus bestaat uit vier avonden. De vervolgavonden van deze cursus zijn op 19 en 26 oktober en op 9 november. Met de geloofscursus hoopt het bisdom Breda tegemoet te komen aan het verlangen naar geloofsverdieping en –verinnerlijking. De cursus is laagdrempelig en voorkennis is niet vereist.

De grond van ons geloof vinden we in de Bijbel, ook wel de Schrift genoemd. Het is een onmisbaar boek. Maar het vergt wel wat om dit boek goed te lezen en te verstaan. De Bijbel is eigenlijk geen boek, maar een bibliotheek. Vele boeken, uit heel verschillende perioden uit een ver verleden zijn er in verzameld, maar uit al die stemmen klinkt er maar een boodschap: die van God. Al deze teksten vertellen wie God is en wie Jezus is, die ons God laat zien. Dat ontdek je pas als je leest en je ervoor openstelt. De Schrift is openbarend, als je er goed mee omgaat. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u leren in de vier samenkomsten.

  • Voor wie: parochievrijwilligers, maar ook voor alle andere geïnteresseerden.
  • Waar: De cursuslocatie is bij ‘De Pelgrim 2’, Doelpad/Sint Annaplein in Oudenbosch. Daar zijn tevens parkeerplaatsen aanwezig.
  • Tijd: De cursus wordt gegeven van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Kosten: Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage, ter plekke of over te maken, is welkom.

Andere berichten