Start Geloofscursus Inleiding Bijbel

5 oktober 2023 om 19:30 uur

Op donderdag 5 oktober 2023 start de Geloofscursus met als thema: “Inleiding Bijbel”. De avondcursus maakt deel uit van een reeks cursussen die onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. De vervolgavonden van deze cursus zijn op 19 en 26 oktober en 9 november.

De geloofscursus
Met de geloofscursus hoopt het bisdom Breda tegemoet te komen aan het verlangen naar geloofsverdieping en –verinnerlijking. De cursus is laagdrempelig, voorkennis is niet vereist.

Voor wie
Vooral voor vrijwilligers in de parochie, maar ook voor alle andere geïnteresseerden, willen wij deze cursus aanbevelen.

Waar en tijd
De cursuslocatie is de Cuyperszaal, onder de Basiliek in Oudenbosch. de tijd is van 19.30 – 21.30 uur.

Achtergrond en inhoud
De grond van ons geloof vinden we in de Bijbel, ook wel de Schrift genoemd. Het is een onmisbaar boek. Maar het vergt wel wat om dit boek goed te lezen en te verstaan. De Bijbel is eigenlijk geen boek, maar een bibliotheek. Vele boeken, uit heel verschillende perioden uit een ver verleden zijn er in verzameld, maar uit al die stemmen klinkt er maar een boodschap: die van God. Al deze teksten vertellen wie God is en wie Jezus is, die ons God laat zien. Dat ontdek je pas als je leest en je ervoor openstelt. De Schrift is openbarend, als je er goed mee omgaat. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u leren in de vier samenkomsten.

Kosten
Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage, ter plekke of over te maken, is welkom.

Aanmelden
U kunt zich inschrijven door het invullen van het aanmeldformulier op deze pagina.

Aanmelden voor deze activiteit