Mini-conferentie Missionaire Parochie: sprekers bekend, aanmelding geopend!

16 november 2022

Op 25 maart 2023 wordt in Veenendaal de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema “Hier ben ik”. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting. Van harte uitgenodigd is iedereen die verlangt de weg naar een missionaire parochie in te slaan, op die weg verder te gaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. De aanmelding is inmiddels geopend!

In maart 2022 organiseerden vijf organisaties (Alpha Nederland, Bisdom Breda, Centrum voor Parochiespiritualiteit, Katholiek Alpha Centrum en xpand Nederland) de eerste landelijke conferentie Missionaire Parochie. Met circa duizend bezoekers had dit evenement een omvang die de afgelopen jaren in katholieke kringen ongekend is. Hieruit spreekt dat het onderwerp leeft. De vijf organisaties, inmiddels formeel samenwerkend in het Ecosysteem Missionaire Parochie, willen deze dag daarom een vervolg geven in een mini-conferentie, bedoeld om te inspireren maar ook om (werk)groepen uit parochies concrete handvatten aan te reiken.

Sprekers
De eerste hoofdspreker is Hannah Vaughan-Spruce, verantwoordelijke voor Divine Renovation in het Verenigd Koninkrijk. Zij zal spreken over het thema van de dag “Hier ben ik” en vanuit haar ervaringen dieper ingaan op de drie sleutels voor parochievernieuwing. In het middagprogramma zal Paul Donders, consultant en directeur van xpand Nederland, spreken over de basisprincipes van goed en gezond leiderschap, zoals die van toepassing zijn op de parochie en iedereen die zich daarvoor wil inzetten. Deze sessie zal interactief zijn en concrete handvatten bieden voor de praktijk. Naast de inleiding door Paul Donders zullen er enkele seminars worden aangeboden, o.a. met een introductie van het gedachtegoed van de missionaire parochie voor mensen die hier nog niet bekend mee zijn.

Kom samen!
Bouwen aan een missionaire parochie kan niemand alleen. De organisatie moedigt mensen daarom aan bij voorkeur in groepen te komen, met medeparochianen, om op deze manier het hoogst mogelijke rendement uit de dag te kunnen halen. Om dit aan te moedigen ontvangen groepen ieder vijfde ticket gratis.

Informatie en aanmelding
De aanmelding voor de mini-conferentie op 25 maart 2023 is geopend. Tickets kosten 25 euro; na 1 februari gaat de ticketprijs omhoog. Aanmelden kan via de website: www.missionaireparochie.nl. Op de website is bovendien meer informatie te vinden over het programma, de sprekers en praktische zaken rondom het verloop van de dag.

Andere berichten