Kijk live: Inleiding bisschop Liesen over ‘leerling zijn van de Heer’

3 maart 2022

Op vrijdag 4 maart om 14:30 uur houdt bisschop Liesen in de H. Antoniuskathedraal van Breda een lezing over het thema ‘leerling zijn van de Heer’. Deze inleiding wordt gelivestreamd via de Kerkdienstgemistpagina van Parochie Breda Centrum en later beschikbaar gesteld via het YouTubekanaal van het bisdom Breda. De lezing is in opmaat naar de conferentie van de Missionaire parochie die plaatsvindt op donderdag 24 en vrijdag 25 maart 2022.

“Een onmiskenbaar kenmerk van de leerling van Jezus is vreugdevolle dankbaarheid en het verlangen om anderen in die vreugde te laten delen,” schrijft bisschop Liesen in zijn visietekst ‘God zal erin voorzien. Een visie voor het bisdom Breda in de komende jaren’. Leerlingen van Christus zijn saamhorig en kunnen samenwerken in die mate dat zij bij de ene Heer blijven als ranken aan de wijnstok (Joh. 15,1), aldus bisschop Liesen. Ieder is op grond van zijn of haar doopsel medeverantwoordelijk voor de opbouw van de Kerk.

Deze medeverantwoordelijkheid staat ook centraal in het synodaal proces dat paus Franciscus gestart is in voorbereiding op de bisschoppensynode van 2023 over de synodale Kerk. Samen luisteren we naar de stem van de Geest en onderzoeken wat Hij ons zegt over onze taken in Kerk en wereld. Bisschop Liesen verbindt in zijn lezing het leerling-zijn van Christus met de belangrijkste thema’s van het synodaal proces: Gemeenschap, deelname en zending. Zo geeft hij ons een opmaat naar de conferentie “de Missionaire Parochie – Als God renoveert.”

 

Andere berichten