Zusters benedictinessen Oosterhout in RKK Kloosterserie 2014

17 maart 2014

Op zaterdag 22 maart zijn de zusters benedictinessen van de OLV abdij in Oosterhout te zien in het RKK programma Kloosterserie.

In deze aflevering vertellen moeder overste zuster Martha, zuster Irene en zuster Lydia waarom zij zich terugtrekken in het klooster voor een leven van bidden en werken. Moeder overste zuster Martha: “Die buitenwereld is veel te interessant voor mij. Die zou als een hond gaan trekken aan mij, alle kanten op. Je moet de grond vinden waar je kan wortelen. Voor mij is dat hier, achter de kloostermuur. Hier kan ik me beter concentreren op waar het voor mij om gaat in dit religieuze leven.”

  • RKK Kloosterserie 2014: Benedictinessen in Oosterhout over het leven in afzondering, zaterdag 22 maart om 18.00 uur bij RKK op Nederland 2.

Op Roepingenzondag 11 mei 2014 presenteert het bisdom van Breda de vernieuwde roepingcampagne, b.g.v. het 30-jarig bestaan van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk. De zusters benedictinessen werken als religieuzen mee aan deze campagne die de komende jaren rond Roepingenzondag wordt ingezet. In een video die wordt gemaakt voor de website roeping.nu vertelt novicemeesteres zuster Simone over de roeping tot het religieuze leven.

Andere berichten