Zondag 28 september dag van gebed voor Synode over het Gezin

25 september 2014

Paus Franciscus heeft komende zondag 28 september uitgeroepen tot dag van gebed voor de Derde Buitengewone Algemene Vergadering van de Bisschoppensynode, die zal plaatsvinden van 5 tot19 oktober in Rome. Thema is “De pastorale uitdagingen van het gezin in de context van de evangelisatie”.

De particuliere Kerken, parochiegemeenschappen, instituten voor Godgewijd leven, verenigingen en bewegingen worden uitgenodigd om voor deze intentie te bidden tijdens de eucharistievieringen en andere liturgische vieringen, zowel op de dagen voorafgaand aan als tijdens de synode. In Rome zal elke dag gebeden worden in de kapel van de ikoon Salus Populi Romani in de basiliek van de heilige Maria de Meerdere (Maria Maggiore). De gelovigen, vooral de gezinnen, kunnen zich in hun persoonlijk gebed bij deze intentie aansluiten.

Als gebed wordt onder meer aangereikt het Gebed tot de heilige Familie voor de Synode, geschreven door paus Franciscus, en enkele voorgestelde intenties voor het gebed van de gelovigen (voorbede) die gebruikt kunnen worden in de zondagsmis van 28 september, maar ook tijdens de synode. Deze intenties kunnen ook worden ingevoegd in de smeekbeden van de lauden en vespers. Verder wordt tijdens de synode het rozenkransgebed bijzonder aanbevolen.

De Nederlandse Bisschoppen hebben het verzoek om mee te bidden uitgezet naar de parochies en religieuzen in hun bisdommen.

Voor de teksten van de gebeden klik  hier
 

Andere berichten