ZIEL in Etten

18 september 2007

Zondag 16 september maakte het project ZIEL (Zin In Etten-Leur) een vliegende start. Ongeveer 200 mensen toogden naar de Lambertuskerk in het hart van deze plaats om het begin van dit project mee te maken.

Hennie van Hattum ondersteunt ZIEL vanuit de Pastorale Dienstverlening van het bisdom Breda. “De beleidsnota van het bisdom, In de duizend gezichten van Uw volk, schetst een Kerk die niet alleen een boodschap heeft voor haar eigen leden, maar ook voor kwetsbaren en de grote groep zinzoekers of spirituele zoekers. Verschillende projecten in parochies en steden van het bisdom richten zich met name op die laatste groep en maken een programma op het snijpunt van kunst, cultuur, spiritualiteit en religie.” Zij noemt Spirit in Roosendaal, Thomas in Oosterhout, Stadspastoraat en Klooster in de Stad in Breda. “Dit is nu aangevuld met ZIEL in Etten-Leur,” verklaart ze.

Stimulans om verder te gaan
Bezoekers werden verwelkomd met muziek van het trio Emylio uit Etten-leur en konden meteen het labyrint van de kunstenaars Bert van der Lee en Gerry Peene uit Gilze betreden. Ze genoten van het optreden van het Haags kamerkoor BonTon onder leiding van Paul van Gulick dat de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramirez op schitterende wijze uitvoerde. Bezoekers hadden lof voor het optreden van de dansgroep In-10-ce van het Centrum voor Kunst Sint Frans uit Etten-Leur. “We willen een mooie speelse sfeer scheppen,” vertelt Lia Rijbroek pastoraal werkster van de Mariaparochie in Etten-Leur. “Deze middag is een stimulans om verder te gaan.”

 

Andere berichten