WJD@home: thuisblijversprogramma

20 mei 2016

Komende zomer vinden in Krakau de Wereldjongerendagen (WJD) plaats. Dit is het grootste jongerenevenement ter wereld. Voor tieners en jongeren die vanwege hun leeftijd of om een andere reden niet mee kunnen gaan wordt een thuisblijversprogramma georganiseerd. Het programma heeft de naam WJD@home.

WJD@home vindt plaats in Delft tijdens het slotweekend van de WJD, van vrijdagavond 29 t/m zondagmiddag 31 juli 2016. Het weekend is bedoeld voor alle tieners en jongeren van 14 t/m 35 jaar die de sfeer van de Wereldjongerendagen in Nederland willen beleven.

Het weekend wordt georganiseerd door het jongerenpastoraat van het bisdom Rotterdam en het bisdom Breda, en staat open voor jongeren uit heel Nederland.

WJD@home begint op vrijdagavond met het avondeten. Daarna volgt een kennismaking en inleiding op het thema. WJD@home volgt het thema van de Wereldjongerendagen ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mt 5,7). Op zaterdag is er catechese en gesprek in deelgroepjes. Na de eucharistieviering brengen de deelnemers barmhartigheid in de praktijk. De avond staat in het teken van bezinning en gebed. De slotviering uit Krakau wordt op groot scherm getoond en het weekend wordt afgesloten met een lunch.

Meer informatie over dit inspirerende weekend is te vinden in de folder en op www.bisdomrotterdam.nl/wjd.

WJD@Home wordt georganiseerd door het jongerenpastoraat van de bisdommen Rotterdam en Breda. Tieners en jongeren (14 t/m 35 jaar) uit het hele land zijn welkom om samen de WJD-sfeer in Nederland te beleven. Kosten: slechts € 50,00.

Andere berichten