Wjd-team houdt thema-avond over Vriendschap bij tienergroep

26 februari 2011

Op vrijdag 18 februari bracht het wjd-team een bezoek aan de RockSolid Tienergroep in Bergen op Zoom. Het wjd-team verzorgde een programma rond het thema ‘vriendschap’ in het kader van de Wereldjongerendagen (wjd). Met spellen en een gesprek aan de hand van een Bijbeltekst werd het thema neergezet.

Aan het begin van de avond speelden de tieners ‘Ren je rot’. Zo warmden ze vast wat op: vind je vriendschap belangrijk, ren dan naar links, vind je vriendschap niet belangrijk, ren dan naar rechts. Het antwoord op de vraag was unaniem.

De groep liet tijdens het volgende spel goed zien dat ze elkaar vertrouwden en elkaar al goed kenden. Ze kropen en klauterden geblinddoekt langs een klein parcours. Elke tiener met een maatje dat met aanwijzingen de opdracht tot een goed einde hielp te brengen.

Vriendschap
Wat later op de avond was het tijd voor wat meer diepgang. Aan de hand van de Bijbeltekst ‘Ik noem u geen dienaars meer, maar vrienden’ (Joh. 15, 12-17) gingen de tieners in kleine groepjes met elkaar in gesprek. De Vriendschapsicoon uit Taizé vormde ook een mooi aanknopingspunt voor het gesprek. “Je ziet dat Jezus en zijn vriend goed op elkaar letten, en samen kijken naar de weg die voor hen ligt,” zei een jongere.

Dat de jongerengroep zelf ook uit vrienden bestaat, bleek uit de laatste opdracht van de avond. Iedere tiener nam plaats op een krukje voor een lamp, en het silhouet van hem of haar werd op een vel papier getekend. In die silhouetten schreven ze vervolgens iets positiefs over elkaar. Zo konden ze aan elkaar laten zien dat ze om elkaar geven.

Wereldjongerendagen
‘Vriendschap’ is het thema van de bisdomreis naar de Wereldjongerendagen in Madrid, aankomende zomer. Arwen Meulenbroek, medewerkster van het bisdom, en Fredi Timmermans vertelden tijdens de avond over hun ervaringen op eerdere edities van de wjd. Beide gaven aan dat het thema goed past bij de wjd: “Je maakt er vrienden voor het leven. Tijdens de reis raak je goed bevriend met elkaar. Maar je kunt ook ontdekken wat vriendschap met Christus betekent. We kunnen iedere jongere aanraden mee te gaan naar Madrid.”

Nodig het wjd-team ook uit!
Nodig het wjd-team uit in uw parochie of bij jouw jongerengroep! Stuur hiervoor een mailtje naar wjd@bisdombreda.nl.

Voor meer informatie over de wjd, klik hier
Zie ook de website van Jong Katholiek, klik hier

 

Andere berichten