WJD-reis Let’s Go haalt 150 inschrijvingen

18 april 2016

Op 1 april sloot formeel de inschrijving voor de reis Let’s Go, Weg van barmhartigheid naar de Wereldjongerendagen. Er zijn nu meer dan 150 inschrijvingen voor de reis van de bisdommen Rotterdam en Breda. Er hebben zich 124 jongeren ingeschreven. De andere inschrijvingen komen voor de rekening van deelgroepleiders en het kernteam. Ook bisschop Van den Hende reist mee met de jongeren. Met dit aantal inschrijvingen heeft het kernteam haar doel behaald; er was ingezet op een reis voor 150 personen.

Bij 150 personen was de reis volgeboekt, zodat de meer dan vijftien jongeren die zich op 1 april of later hebben ingeschreven nu op een wachtlijst staan. De VNB, de touroperator die de reis organiseert, probeert nu extra accommodaties bij te boeken. Als dat lukt, krijgen de jongeren op de wachtlijst zo spoedig mogelijk bericht of ze mee kunnen. Jongeren die nog twijfelen of ze meegaan, kunnen zich het beste wel inschrijven, zodat ook zij het meteen horen als er extra plaats komt op de reis en ze mee kunnen.

Reisprogramma en voorbereiding
De reis staat in het teken van barmhartigheid, omdat het thema van de Wereldjongerendagen is ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mt 5,7). Iedere dag staat daarom in het teken van een heilige, zoals de heilige Elisabeth en de zalige Titus Brandsma. De jongeren zullen de kerk bezoeken waar de heilige Elisabeth begraven ligt. Ook een bezoek aan concentratiekamp Dachau, waar Titus Brandsma stierf, staat op het programma. Op reis door Europa doen de jongeren verder Echternach in Luxemburg en Praag in Tsjechië aan, voordat zij aansluiten bij het voorprogramma in Polen. Tijdens de Wereldjongerendagen zijn er catecheses voor alle Nederlandstalige deelnemers en is er een festival van geloof. De WJD worden afgesloten met een eucharistieviering, waarin paus Franciscus hoofdcelebrant is. Op dinsdag 2 augustus komen de jongeren weer thuis. In de voorbereiding op de reis zullen zij elkaar nog ontmoeten op de Verdiepingsmiddag op 24 april en het Tuinfeest op 26 juni 2016.

Aanmelden om nog mee te gaan
Wil je nog mee met de reis van het bisdom Rotterdam en Breda naar de WJD, meld je dan aan bij de VNB. Je komt op de wachtlijst en hoort het meteen als je nog mee kunt. Je aanmelden kan via de VNB, meer informatie over de reis is te lezen op de speciale WJD-pagina op de website van het bisdom Rotterdam.

Het kernteam is erg trots op het resultaat. Daarom was er taart.

 

Andere berichten