WJD-deelnemers verkopen tientjes van de rozenkrans als sponsoractiviteit: ‘Een tientje voor een tientje’

22 mei 2013

Onder het motto ‘Een tientje voor een tientje’ verkopen jongeren op zondag 26 mei in Zegge tientjes van de rozenkrans. De gebedstientjes worden verkocht bij de kapel in Zegge rond de vieringen van 6.00 uur, 8.00 uur en 10.00 uur.

De verkoop van de gebedstientjes is een sponsoractiviteit voor de reis van de jongeren naar de Wereldjongerendagen 2013 in Rio de Janeiro. De tientjes van de rozenkrans zijn met de hand gemaakt door de jongeren en kosten 10 euro.

De sponsoractiviteit houdt rekening met het thema van de WJD-reis ‘Binding’. De jongeren blijven graag verbonden met het thuisfront, ook in gebed. Zo ontstond de actie ‘Een tientje voor een tientje’.

Zegge is een bedevaartsoord in het bisdom van Breda. Het verhaal gaat dat in 1421 een schipper dreigde te vergaan. Hij deed aan Maria de belofte een kapel te bouwen indien hij behouden aankwam, en dat gebed werd verhoord. Op de plaats waar hij strandde, liet hij een Mariakapel oprichten.

Ieder jaar komen er in de meimaand (Mariamaand) tienduizenden mensen naar Zegge om te bidden en Maria te vereren. Ook aanstaande zondag 26 mei worden vele bezoekers verwacht in Zegge.

De Wereldjongerendagen zijn het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Miljoenen jongeren reizen in juli naar Rio de Janeiro (Brazilië), om andere jongeren uit de Wereldkerk te ontmoeten en de nieuwe paus Franciscus. Voor veel jongeren brengen de Wereldjongerendagen een grote verandering met zich mee in het geloof.

Vanuit Nederland reizen in totaal ongeveer 300 jongeren naar de WJD. De WJD-reis ‘Binding’ (ongeveer 50 deelnemers) is een van de reizen vanuit Nederland en een gezamenlijk initiatief van de bisdommen Breda en Rotterdam.

De tientjes van de rozenkrans zijn met de hand gemaakt door de jongeren en kosten 10 euro.

 

Andere berichten