Winteravonden jongerenplatform: ‘Naar binnen… naar buiten.’

13 januari 2010

Op de vrijdagavonden 22 januari 2010, 29 januari 2010 en 5 februari 2010 vinden de jaarlijkse Winteravonden plaats. Deze worden georganiseerd door het jongerenplatform van het bisdom Breda.

De winteravonden vinden plaats in de kapel van het Dekenaal Centrum van het dekenaat Het Markiezaat, Rector Hellemonsstraat 1 te Roosendaal. Ze beginnen om 19.30 u. en zijn om 22.00 u. afgelopen. Een pastorale beroepskracht leidt de bijeenkomsten

Geloof ter sprake brengen
Het thema van de avonden luidt: “Naar binnen…Naar buiten.” Jongeren gaan met elkaar en met drie gasten in gesprek over de vraag hoe ze hun innerlijke geloofservaring ter sprake kunnen brengen bij familie en vrienden

Femke Timmermans van het jongerenplatform licht de keuze van het thema toe: “Als gelovige jongere ben je actief in de Kerk. Je doet mee met activiteiten van het jongerenplatform, je bezoekt Taizé en reist naar de Wereldjongerendagen. Voor jezelf zijn dit inspirerende activiteiten. Als je thuis komt valt het vaak moeilijk om daar met vrienden, ongelovige familieleden en soms zelfs ongelovige ouders over te spreken. We zijn op zoek gegaan naar gasten die vanuit hun innerlijke beleving naar buiten treden en hun geloof binnen de samenleving ter sprake brengen.”

Gasten
Op 22 januari spreekt Arthur van Wijk. Hij is lid van de Utrechtse Nikola-Kommuniteit in Utrecht. De Nikola-Kommuniteit is een oecumenische leefgemeenschap van mannen en vrouwen. In de spiritualiteit van de communiteit staan gebed, het vormen van gemeenschap en beoefening van de gastvrijheid centraal.

Bernard Zweers, stadsmonnik te Breda, verzorgt op 29 januari een inleiding. Bernard Zweers leeft zelf in eenzaamheid, maar wil de mensen in de stad de kans geven God te ontmoeten.

Op 5 februari komt Marcel Elsenaar. Elsenaar werkt als catecheet voor het dekenaat Amsterdam. Hij opende tijdelijk een stiltehotel in Amsterdam, een moderne variant op het klooster. Momenteel organiseert hij cursussen om het geloof te verdiepen en te leren hoe men het geloof in praktijk kan brengen.

Voor verdere informatie kan men contact leggen met jongerenpastoraat@bisdombreda.nl
 

 

Andere berichten