Winteravonden bisdom Breda

22 december 2006

Het jongerenplatform van het bisdom Breda organiseert op 12 januari, 19 januari en 26 januari 2007 drie winteravonden in de kapel van het Dekenaal Centrum, Rector Hellemonsstraat 1 te Roosendaal. De avonden beginnen om 19.30 u. en zijn uiterlijk om 22.00 u. afgelopen. Opgeven kan tot uiterlijk één week van te voren. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Nieuw beginnen
Winteravonden zijn ontmoetingsavonden voor jongeren tussen 17 en 30 jaar. Dit jaar staan de winteravonden in het teken van "Nieuw beginnen". Elke avond begint met een korte viering. Na deze viering is er een gesprek met een gast die een "nieuw begin" in zijn leven maakt. Er is ruimte om hem of haar vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen. Iedereen is welkom, katholiek of niet, gelovig of niet.

Gasten
Op 12 januari komt bisschop-coadjutor Van den Hende. Afkomstig uit het bisdom Groningen-Leeuwarden maakt hij een nieuwe start in het bisdom Breda.  Hij vertelt wat deze uitdaging voor hem betekent. 

Een week later, op 19 januari, spreekt mevrouw Verweirde. Zij werkt als aalmoezenier bij de luchtmacht en is zodanig in Uruzgan geweest. Militairen worden geconfronteerd met grote ethische dilemma’s. Wat betekent het bijvoorbeeld om in een F-16 over Afghanistan te vliegen en daar bommen af te werpen? Maar ook zal ze ingaan op de vraag hoe je mensen begeleidt die na terugkeer in Nederland opnieuw moeten beginnen.

De laatste avond, op 26 januari, is een vluchteling te gast. Hij heeft huis en haard moeten verlaten om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Hij verhaalt onder andere over zijn ervaringen in Nederland en de rol van geloof in zijn leven. 

 

Andere berichten