Website over zr. Marie-Adolphine gelanceerd

1 december 2010

Op donderdag 25 november 2010 lanceerde de Stichting zr. Marie-Adolphine te Ossendrecht een website. Deze is gewijd aan het leven van deze heilige. Tevens bevat ze informatie over de activiteiten van de Stichting.

“Deze site past helemaal binnen onze doelstellingen,” aldus René Heinrichs, verantwoordelijke voor de Public Relations van de stichting. “We willen de verering van zr. Marie-Adolphine bevorderen. Het leek ons een goed idee om het internet daarvoor in te zetten. De site is gemaakt door Servie Jaspers, een neef van een van onze bestuursleden. Hij is verantwoordelijk voor de technische kant van de zaak zoals de vormgeving. Hij volgt applicatie-communicatiecursussen op R.O.C.-niveau en heeft deze site als stageproject ontwikkeld.” “De inhoud van de site is helemaal door het bestuur doorgesproken,” meldt Heinrichs. “Onze secretaris, C. van de Bussche, zal de site steeds actualiseren.” 

Volgend jaar heeft de stichting geen grote projecten op stapel staan. “We lopen mee in de sacramentsprocessie van Kwadendamme en de Maria-Ommegang van Bergen op Zoom. Op 10 juli vieren we in Oosendrecht het feest van de enige diocesane heilige,” zegt Heinrichs.

Zr. Maria-Adolphine is in 1866 als Kaatje Dierckx geboren te Ossendrecht. Ze trad in 1893 in bij de zusters franciscanessen van Maria te Antwerpen. Ze werd in 1898 met zes medezusters uitgezonden naar de missie in China. In 1900 stierf zij samen met hen de marteldood. In 2000 verklaarde Johannes-Paulus II de groep heilig.

Voor de website, klik hier: www.zustermarieadolphine.nl

 

 

Andere berichten