Website bij videokanaal Nederlandse bisschoppen katholiekleven.nl online

30 mei 2016

Nadat in januari al de eerste video’s op YouTube werden gepubliceerd en een Facebookpagina werd ingericht, is nu ook de website www.katholiekleven.nl online gegaan. Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen. Katholiekleven.nl heeft nu ruim 450 volgers op YouTube en iets meer dan 700 volgers op Facebook. Er zijn inmiddels 40 filmpjes geplaatst.

De filmpjes worden gemaakt in diverse rubrieken. Katholiekleven.nl is multimediaal. De website plaatst ook foto’s in een slider met citaten van paus Franciscus over het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Daarnaast is er een fotorubriek ‘De Werken Van’. Een fotograaf maakt daarin reportages over mensen uit de verschillende bisdommen die hun geloof actief vormgeven door naastenliefde en werken van barmhartigheid. Katholiekleven.nl start in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. In dit eerste jaar is het thema barmhartigheid belangrijk in de programmering.

De redactie hoopt dat veel mensen willen meewerken aan katholiekleven.nl. Dat kan al door een bericht te liken en te delen op Facebook. Het kan ook door een gift. De redactie wil ruimte geven voor betrokkenheid. Daarom was er op 7 mei een ‘meet & greet’ met Facebookvolgers van katholiekleven.nl en konden voorafgaand aan de opnames voor de documentaire over barmhartigheid volgers via Facebook vragen doorgeven voor de experts die werden geïnterviewd.

 

Andere berichten