Webinar: Met je kind in gesprek over groeien in man/vrouw zijn

18 april 2024

Hoe ga je als gelovige ouders het gesprek aan met je zoon of dochter over het groeien van jongen tot man en meisje tot vrouw? Verschillende vragen en uitdagingen waar ouders mee te maken hebben komen aan de orde in een webinar dat wordt gehouden op dinsdagavond 23 april van 20:00 tot 21:30 uur. Het webinar wordt gegeven door de makers van het thuisproject ‘Het Cadeau – 10 Brieven over Liefde, Leven en Lichaam’. Ook het vanuit het bisdom Breda wordt dit project ondersteund.

“Kinderen zijn nieuwsgierig en maken van alles mee”, zo signaleren de initiatiefnemers. “Zij horen en zien veel om zich heen dat te maken heeft met liefde, leven en lichaam. Ze komen in aanraking met beelden of ideeën over puberteit en volwassen worden: onderwerpen waar je als ouder zelf je kind in wil opvoeden. Dat kan best een uitdaging zijn. Hoe ga je als gelovige ouders dan het gesprek aan? Tijdens het webinar is er ruimte om daar met elkaar op in te gaan.”

Een tipje van de sluier: Er zijn veel mooie materialen die ouders en kinderen kunnen gebruiken. Bij dit webinar krijgen ouders heel praktische handreikingen om op een integere en eerlijke manier in te gaan op die wonderlijke ontwikkeling van meisje tot vrouw en jongen tot man: biologisch én vanuit het plan dat God met ieder mens heeft. Tijdens het webinar komen verschillende methoden aan bod.

Andere berichten