“We vormen een keten van mensen die verbonden zijn met Christus”

22 maart 2020

“We vormen een keten van mensen die verbonden zijn met Christus en daardoor met elkaar. In een keten geeft de ene schakel kracht door aan de andere schakel.” Dat zegt bisschop Liesen tijdens zijn overweging op zondag 22 maart, bij gelegenheid van het initiatief ‘Biddend verbonden’ van KRO-NCRV en de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Biddend verbonden
‘Biddend verbonden’ is de gehele zondag geprogrammeerd op NPO en internet. Beginnend met het Geloofsgesprek en aansluitend de live uitgezonden eucharistieviering met kardinaal Eijk, kunnen gelovigen via deze pagina op elk uur in de middag een overweging en een gebed met een bisschop volgen en meebidden.

Heilige Antonius
Bisschop Liesen houdt zijn overweging en gebed vanuit de H. Antoniuskathedraal van Breda. Mgr. Liesen: “We kennen allemaal de Heilige Antonius als de heilige die we aanroepen wanneer we iets kwijt zijn,” zo vertelt de bisschop. “Wat we gewend zijn, maar niet meer zien, wat we kwijtraken, dat stoort ons en willen we graag terugvinden. Antonius roepen we aan om hulp.”

“We beleven nu bijzondere dagen, in een tijd van crisis. Wereldwijd zijn we in de grip van het coronavirus. Veel van wat ons vertrouwd is, glijdt weg. We zien het niet meer. Er komt een nieuwe werkelijkheid. Het is goed om daarom zuiver te kijken en hulp aan God te vragen om goed te kunnen zien.”

“De liturgie, ook al kunnen we die niet vieren op de wijze die we gewend zijn, helpt ons”

“Op dit moment willen we even stil staan en goed kijken. De liturgie, ook al kunnen we die niet vieren op de wijze die we gewend zijn, helpt ons. We lezen vandaag in de Kerk uit het Evangelie van Johannes waar Jezus in Jeruzalem komt. Daar is een man die blind geboren is. Daar gebeurt iets. De man wordt genezen, maar erom heen speelt zich iets af dat ons de ogen opent en ons helpt om in deze tijd tijd van crisis goed te kijken.”

Andere berichten