Wandelaars in Geertruidenberg zetten moedig door (Vastenestafette 14 maart 2019)

19 maart 2019

De wandelaars van Geertruidenberg lopen jaarlijks onder leiding van Maria Heesters iedere donderdag een behoorlijke afstand. De opbrengsten zijn bestemd voor de Vastenactie. “Gemiddeld trekken we met acht mensen erop uit.”

“Dit jaar zit het weer wat tegen,” vertelt Maria. “Pasen valt laat dus we hoopten op goed weer. Tot dusver valt dit tegen. De eerste donderdag (na Aswoensdag) liepen we in een open gebied. Er was flink wat wind. Vandaag maakten we een tocht door Geertruidenberg. Een van onze deelnemers, Jos de Waard, is stadsgids. Hij zette voor ons een wandeling uit door nauwe straatjes van Geertruidenberg. Hierdoor hadden we minder last van de harde wind.”

“Volgens de weerberichten is het volgende week beter weer,” zegt Maria Heesters. “We hopen erop. We verkennen dan het Koningspark in Raamdonksveer en lopen dan weer terug naar Geertruidenberg. Daarna spelen we het kwartetspel van de Vastenactie¨.”

De groep mag ook één nieuwe deelneemster begroeten. Het gaat om een dame van 91 jaar. Ze loopt moedig mee. Maria: “Enkel als het te hard waait moeten we haar ondersteunen.”

De Vastenactie vraagt dit jaar aandacht voor waterprojecten. (Foto: Bisdom Breda)

 

Andere berichten