Vragen en antwoorden bij protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’

29 mei 2020

Op 20 mei hebben de Nederlandse R.-K. bisschoppen in gezamenlijkheid het protocol voor het vieren vanaf 1 juni vastgesteld en verspreid. De parochies zijn er daarna mee aan het werk gegaan om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie voor het kerkelijk leven op anderhalve meter. Deze voorbereiding leverde ook een aantal vragen op.

Deze vragen zijn verzameld via de bisdommen en het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK) en in een vraag- en antwoordlijst bij elkaar gezet. Al eerder lieten de bisschoppen weten dat ze dankbaar zijn dat in parochies en instellingen met de inspiratie van de Heilige Geest de nodige stappen worden gezet om binnenkort weer veilig en waardig te kunnen vieren. Het vraagt veel van de parochies, maar met een gezamenlijke inspanning is er vanaf 1 juni weer ruimte om dat samen te doen.

UPDATE (16:25 uur)
Vandaag maakte het SRKK bekend dat de genoemde limiet van 30 en 100 personen bij vieringen exclusief de bedienaren betreft. Onderstaande vragenlijst is hierop aangepast.

Verder lezen

 

‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ – Foto: Daphne van Roosendaal

Andere berichten