Vindt u het ook belangrijk dat mensen in beeld zijn bij de parochie?

20 december 2016

Het Bisdom Breda heeft een brief en een flyer verstuurd aan parochiebesturen en pastorale teams om aandacht te vragen voor een internetconsultatie inzake SILA op overheid.nl.

Parochies houden hun adresgegevens actueel met behulp van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie). Dit werkt samen met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid. In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die een einde lijkt te maken aan deze koppeling. Maar voordat het zover is, houdt de overheid een internetconsultatie. Parochiebestuurders en anderen kunnen dus reageren op dit voornemen van de politiek.

Via SILA zijn mensen in beeld als ze nieuw in de parochie komen wonen of als ze verhuizen naar bijvoorbeeld een verzorgingshuis. Als mensen overlijden, weet de parochie dit en zal zij hen geen brieven of parochieblad meer sturen. De Kerk heeft een waardevolle bijdrage aan de samenleving en SILA helpt dat mee mogelijk maken.

Reageren op de internetconsultatie kan tot 3 februari 2017. De flyer legt uit hoe.

Een tip voor het parochiebestuur en pastoraal team is om deze flyer te printen en met Kerstmis te verspreiden onder parochianen. Daarvoor wordt een A4-versie aangeboden.

De naam van de internetconsultatie is voluit ‘Wijziging Besluit BRP ivm verkorten inschrijftermijn vreemdelingen e.a.’ De link is:  https://www.internetconsultatie.nl/inschrijftermijnbrpvreemdelingen/reageren

Download de flyer

Vindt u het ook belangrijk dat mensen in beeld zijn bij de parochie?
Doe mee aan de internetconsultatie op overheid.nl!

2016-12-20-flyer_doemeeaaninternetconsultatie_410pix

Andere berichten