Vieringen gedurende de Goede week in de H. Antoniuskathedraal

3 april 2012

De Kerk herdenkt in de week voorafgaand aan Pasen, de Goede Week, het lijden en sterven van Jezus Christus. Bisschop Liesen is celebrant in vieringen in de H. Antoniuskathedraal te Breda. Hier vindt u het overzicht van de vieringen.

Dinsdag 3 april
Om 19.00 uur is er een boeteviering in de H. Catharinakerk op het Begijnhof.

Donderdag 5 april: Witte Donderdag
Bisschop Liesen celebreert de eucharistieviering om 19.00 uur. Het herenkoor zingt. (De eucharistieviering van 12.30 uur in de kathedraal vervalt.)

Met de eucharistieviering van Witte Donderdag begint het Triduüm Sacrum dat eindigt met de Tweede Vespers van Pasen op Paaszondag. Tijdens deze eucharistieviering herdenkt de Kerk de instelling van de eucharistie en het priesterschap.

Vrijdag 6 april: Goede Vrijdag
Om 15.00 uur vindt de viering van het lijden en sterven van de Heer plaats. De Schola Cantorum uit Oosterhout zingt tijdens deze viering. Bisschop Liesen is de celebrant.

Op Goede Vrijdag overweegt de Kerk het lijden en sterven van de Heer. Het is een geboden vasten- en onthoudingsdag. De Kerk viert deze dag geen eucharistie. In de kathedraal wordt om 15.00 uur de officiële liturgie van de Kerk gevierd met de dienst van het Woord, de kruisverering en de communieritus.

Zaterdag 7 april: Stille Zaterdag
In de avond begint de Paaswake om 21.00 uur. Bisschop Liesen is hoofdcelebrant. De Kathedrale Cantorij verzorgt de viering.

De Kerk viert Jezus’ verrijzenis en overwinning op de dood. De viering bestaat uit vier gedeelten. Het vuur, symbool van het nieuwe licht wordt gezegend. De gelovigen overwegen de hoofdmomenten van de heilsgeschiedenis en het doopwater wordt gewijd. De gelovigen vernieuwen hun doopbeloften. De eucharistie wordt weer gevierd.

Paaszondag 8 april: Hoogfeest van Pasen
Om 10.30 uur celebreert bisschop Liesen de eucharistie in de kathedraal. De Kathedrale Cantorij zingt.

Paasmaandag 9 april: Tweede Paasdag
Om 10.30 uur is de eucharistieviering met samenzang in de H. Catharinakerk op het Begijnhof.

 

Andere berichten