Video’s en interviews bisdombedevaart

28 oktober 2011

Op het Youtube-kanaal van het bisdom van Breda zijn opnieuw drie nieuwe video’s geplaatst: een interview met bisschop Van den Hende over de heilige Antonius, een interview met bedevaartgangers Desiree van Draanen en Jan Monden, en een verslag van woensdag 26 oktober. Op deze dag bezochten de pelgrims La Verna, waar de heilige Franciscus de stigmata ontving.

La Verna: plaats van de stigmata van de heilige Franciscus
Op woensdag 26 oktober reisden de pelgrims van de bisdombedevaart van Assisi naar Padua. In verband met het pausbezoek aan Assisi en de veiligheidsmaatregelen wijkten de pelgrims voor de eucharistieviering uit naar Foligno. De paus had op donderdag 27 oktober een bijeenkomst in Assisi met religies voor vrede in de wereld.
Op weg naar Padua bezochten de pelgrims La Verna, Dit is de plaats waar Franciscus de stigmata ontving: wonden aan zijn handen, voeten en zijn zijde. "We mogen onze Heer navolgen en dat betekent het kruis niet schuwen," vertelt het pelgrimsboekje van de bedevaart.

Interview: Jan Monden en Desiree van Draanen
Jan Monden en Desiree van Draanen reizen mee met de bisdombedevaart naar Padua en Assisi. In dit korte interview vertellen ze over de bedevaart en over hun roeping. Jan was werkzaam in het bedrijfsleven en het onderwijs. Na zijn pensioen is hij opnieuw bezig met de vraag ‘Wat wilt Gij dat ik doe?’ Desiree werkt in de zorg. De bedevaart doet haar weer heel duidelijk beseffen dat het werk in de zorg inderdaad haar roeping is.

Interview bisschop Van den Hende
Op donderdag 27 oktober vieren de pelgrims de eucharistie in de basiliek in Padua waar zich het graf bevindt van de heilige Antonius van Padua. Bisschop Van den Hende vertelt over de betekenis van de heilige Antonius. Antonius is vooral bekend als heilige die helpt verloren voorwerpen terug te vinden. In de catechese deze ochtend ging de bisschop in op de betekenis van de heilige Antonius als gestudeerde man voor de jonge Franciscaanse beweging.

Video woensdag 26 oktober: Foligno en La Verna

Interview donderdag 27 oktober: Desiree van Draanen en Jan Monden over de pelgrimstocht

Interview donderdag 27 oktober: bisschop Van den Hende over de heilige Antonius

 

Andere berichten