Video-update Pinksterestafette: “Het vuur gaat voort, het gesprek gaat verder”

19 juni 2020

In een korte video-update blikt vicaris generaal Marc Lindeijer terug op de eerste weken van de Pinksterestafette. In acht parochies zijn intussen geloofsgesprekken geweest en geloofsbrieven uitgewisseld. In de video legt pater Lindeijer ook uit waarom de draaglamp voor het pinkstervuur intussen twee maal is vervangen.

“Het is ongelooflijk wat een bijzondere ervaring die geloofsgesprekken zijn,” vertelt Lindeijer in de update. “Je zou denken dat je acht keer hetzelfde verhaal te horen krijgt, maar dat is niet waar. Elk gesprek is tot op heden een ander gesprek geweest. Waarom? Omdat er zo veel manieren van geloven zijn, als dat er mensen zijn.”

In de weblog worden alle geloofsbrieven, fotoreportages, filmpjes en verslagen verzameld. “Elke geloofsbrief sluit aan bij een vorige of belicht een andere dimensie.” Lindeijer hoopt dat de geloofsgesprekken een verrijking zullen vormen voor zowel de deelnemers als gelovigen in het hele bisdom. Benieuwd naar de gesprekken die nog volgen, besluit hij: “Het vuur gaat voort, het gesprek gaat verder.”

 

Pater Lindeijer: “Het vuur gaat voort, het gesprek gaat verder.” – Screenshot uit deze video.

Andere berichten