Video paus Franciscus: bezoek aan drugsverslaafden

9 maart 2016

De website www.heiligjaarvandebarmhartigheid.nl berichtte erover en nu is er ook een filmpje op katholiekleven.nl. Paus Franciscus bezocht op 26 februari een opvangcentrum voor drugsverslaafden. In het Heilig Jaar van de Barmhartigheid plant Paus Franciscus op vrijdagen een aantal van deze ‘gebaren van barmhartigheid’ – eerder bezocht hij al een bejaardenhuis in een Romeinse buitenwijk.

Het centrum voor verslavingszorg werd opgericht door de priester Mario Picchi en is er met name op gericht om het sociale isolement van verslaafden te bestrijden.

Paus Franciscus verscheen op 26 februari onaangekondigd bij de deur van het centrum, hetgeen voor de nodige opwinding zorgde. De paus sprak met de gasten, luisterde naar hun verhalen en toonde zijn nabijheid. Hij spoorde hen aan zich niet te laten verslinden door de drugs.

De paus benadrukt dat de gemeenschap en de nieuwe weg die ze willen gaan een goede kans is voor een nieuwe start van een menswaardig leven. Die weg kan zwaar zijn, met veel tegenslagen en vaak niet makkelijk vol te houden. De paus wijst er daarom op hoe belangrijk het is om te blijven vertrouwen in de kracht van barmhartigheid.

Bekijk de video

Zie ook de andere video’s van paus Franciscus in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid:


 

Andere berichten