Video- en fotoverslag Avond van de Martelaren in Breda

9 maart 2020

Op vier vrijdagen op weg naar Pasen organiseert Kerk in Nood een ‘Avond van de Martelaren’. Katholiekleven.nl was aanwezig en maakte een videoverslag. Op de eerste avond in de kathedraal van Breda werd aan de deelnemers gevraagd: Waarom ben je hier vanavond? Waarom is het belangrijk om te bidden voor de martelaren? Bisschop Liesen vertelt na afloop wat de meeste indruk op hem maakte.

Tot het uiterste
De avond begon met een eucharistieviering. Daarin preekte de bisschop: “Jezus vergeldt niet kwaad met kwaad, maar Hij getuigt van Gods liefde tot het uiterste. Het is een goddelijk werk dat Hij door ons wil voortzetten. Hij roept ons om als zijn leerlingen te leven. En zo wordt dit werk onze opdracht, om de liefde te bewaren bij alle spanningen die er in de wereld zijn.”

Na de eucharistieviering werd de kruisweg gebeden en klonken verhalen over gelovigen die het afgelopen jaar zijn omgekomen door geweld. Telkens kon daarbij een kaarsje worden aangestoken als teken van gebed en verbondenheid en steun voor de nabestaanden.

Bekijk hieronder het videoverslag van de Avond van de Martelaren op 6 maart 2020 in Breda:

(Screenshots: Katholiekleven.nl)

Andere berichten