Vicariaten organiseren ‘Nightfever’ vanwege het Jaar van het Geloof

7 november 2013

In het kader van het Jaar van het Geloof (11 oktober 2012- 24 november 2013) organiseert het vicariaat Breda in samenwerking met het vicariaat Middelburg ‘Nightfever’. Nightfever vindt plaats op donderdagavond 21 november van 19.30 uur – 23.00 uur in de H. Antoniuskathedraal, St Janstraat 8 te Breda.

De avond begint met een vesperviering om 19.30 uur. Aansluitend begint de feitelijke Nightfever.

Nightfever is een van origine uit Keulen afkomstig laagdrempelig avondgebeuren. Het vindt plaats in de kathedraal. Iedereen kan de kerk binnenkomen en weggaan wanneer hij of zij dat wil. Een kaarsje opsteken, even zitten, in stilte bidden, meezingen, een gesprek voeren. Af en toe een tekst en stilte.

Bisschop Liesen zegt over in stilte bidden: “Wanneer twee mensen gaan trouwen, vindt iedereen het heel normaal dat ze veel tijd samen doorbrengen, dat ze veel spreken met elkaar over van alles en nog wat, dat ze samen naar hun gezamenlijke toekomst kijken. Bidden is ook zoiets: als je een band hebt met God, is het heel normaal dat je tijd doorbrengt met God, dat je als het ware van alles met Hem bespreekt.”

Download de folder, klik hier

Neem voor meer informatie contact op met het vicariaat Breda
E vic.breda@bisdombreda.nl of T 076 5224537

 

Andere berichten