Verzoek misbruikslachtoffer tot het horen van voorlopig getuigenverhoor toegewezen

22 november 2010

“De rechtbank Middelburg heeft een verzoekschrift ontvangen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor. Verzoeker is slachtoffer geweest van seksueel misbruik door een pater die bij vonnis van 26 oktober 1990 is veroordeeld voor misbruik van 3 minderjarigen tussen 1987-1990 in Terneuzen. De pater Salesiaan is eerder werkzaam geweest op het Don Bosco instituut in Rijswijk.” Dit schrijft de rechtbank van Middelburg in een persverklaring van maandag 22 november 2010.

“De verzoeker wil mogelijk een civiele procedure beginnen waarin schadevergoeding wordt gevorderd. Door middel van het horen van getuigen wil hij onder meer meer duidelijkheid krijgen over de vraag of het bisdom mogelijk als werkgever van de pater aansprakelijk kan worden gesteld, mede omdat het nalatig zou zijn geweest maatregelen te treffen om misbruik te voorkomen,” aldus de rechtbank in zijn bericht.

Tegen het verzoek om getuigen te horen, is door het bisdom geen verweer gevoerd. Bij beschikking van 21 oktober 2010 is het verzoek om getuigen te horen toegewezen.

Voor het bericht op de website van de rechtbank, klik hier

Voor een ‘Vraag en antwoord voorlopig getuigenverhoor’ van de rechtbank, klik hier

 

Andere berichten