Verklaring bisdom van Breda

30 maart 2007

Bisschop Muskens heeft bekend gemaakt dat hij zich op 2 februari 2008 zal aansluiten bij de Pauluscommuniteit van de benedictijnen in het centrum Zuiderhout in Teteringen.

Bisschop Muskens zal voordat hij zich met de gemeenschap verbindt, terugtreden als residerend bisschop. De datum waarop dat zal gebeuren is nog niet bekend. Bisschop Muskens zal nog in 2007 zijn ontslag vragen aan paus Benedictus XVI. Tot het moment dat de paus het ontslag heeft aanvaard blijft bisschop Muskens residerend bisschop met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen.

Op 9 september benoemde paus Benedictus XVI mgr. dr. Johannes van den Hende als bisschop-coadjutor voor het bisdom Breda, bisschop met het recht van opvolging. Op het moment dat de paus het ontslag van bisschop Muskens aanvaardt, wordt bisschop-coadjutor Van den Hende de tiende bisschop van Breda.

Inmiddels is bisschop-coadjutor Van den Hende sinds november 2006 volledig aan het werk als coadjutor/vicaris-generaal. Hij heeft inmiddels vele contacten opgebouwd met vrijwilligers en pastorale beroepskrachten en heeft diverse plaatsen bezocht voor liturgievieringen.

 

De bisschoppen van Breda bij de presentatie van het nieuwe boek van bisschop Muskens.

Andere berichten