Tiende ‘Theater in de kerk’ over de talenten

16 april 2009

Theater in de kerk viert met een voorstelling op zaterdagavond 18 april in de Bartholomeuskerk van Zevenbergen haar tienjarige lustrum met een voorstelling over de parabel van de talenten. De voorstelling begint om 19:00 uur. De deuren van de kerk openen om 18.45 uur. De toegang is gratis.

Theater in de kerk is een activiteit voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar en wordt georganiseerd door het Jongeren Platform van het Bisdom van Breda in samenwerking met het Jongerenpastoraat (JOP) Zevenbergen.

Naar verwachting in totaal honderd jongeren beginnen ’s ochtends in groepen met het voorbereiden van de voorstelling. Een hele dag lang krijgen de jongeren de kerk tot hun beschikking. Samen maken zij in één dag van een bijbelverhaal een compleet theatervoorstelling. Met alles erop en eraan: toneel, dans, muziek en zang. Maar ook met decors, kleding en techniek. De jongeren doen alles zelf, en alles in één dag. Ze worden daarbij ondersteund door professionele theatermakers. 

De voorstelling gaat over de drie mannen die ieder een zak met geld krijgen. Ze doen er alledrie iets totaal anders. Aan het einde van de rit blijkt een van hen het niet zo slim aangepakt te hebben. En wat gebeurt er dan…
 

Zie voor een foto-impressie van Theater in de kerk 2008 over koning David. Klik hier

Theater in de kerk 2008 in Oosterhout. (Foto: J. Wouters)

 

Andere berichten