Terugkijktip: Het Geloofsgesprek met vicaris Wiel Wiertz

14 september 2020

Hoe kun je nabij zijn aan mensen en met hen verbonden blijven wanneer een bedevaart niet door kan gaan? Die vraag stelt presentator Leo Fijen aan vicaris Wiel Wiertz in het Geloofsgesprek dat op zondag 13 september werd uitgezonden.

Mediaviering vanuit Hulst
Op 13 september 2020 verzorgde de KRO-NCRV de eucharistieviering vanuit de basiliek van de Heilige Willibrordus te Hulst. Bisschoppelijk vicaris Wiel Wiertz was de hoofdcelebrant in deze viering. Vicaris Wiertz is pastoor van de verschillende parochies in Zeeuws-Vlaanderen en voorzitter van de Bredase broederschap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. die vanuit Breda en Zeeuws-Vlaanderen de jaarlijkse bedevaart naar deze Duitse bedevaartsplaats organiseert.

Kevelaer
Het geloofsgesprek is opgenomen in Kevelaer. Vicaris Wiertz verbleef daar in augustus met het bestuur van de broederschap en enkele collegae priesters. In 2020 gaan de reguliere bedevaarten vanwege de coronapandemie niet door. Samen met het bestuur en zijn medepriesters viert hij in Kevelaer de eucharistie en worden de intenties van de bedevaartgangers meegenomen. De broederschap heeft alle deelnemers van de vorige bedevaart een boekje met verslagen en foto’s gestuurd. Vicaris Wiertz: “Op deze manier bemoedigen wij de mensen en houden de contacten warm voor de volgende bedevaart die we hopelijk in 2021 weer kunnen organiseren”

In het geloofsgesprek gaat vicaris Wiertz verder in op de manier waarop het pastorale team van Zeeuws-Vlaanderen mensen nabij is tijdens de coronatijd. Ook gaat hij in op een persoonlijke ervaring met vergeving die hij opdeed in Kevelaer. Het onderwerp van vergeving stond bovendien centraal in de evangelielezing op zondag 13 september.

 

Andere berichten