Terugkijken: Bisschop Liesen in het Geloofsgesprek

19 december 2023

Op de tweede zondag van Advent, op 10 december 2023 om 9:45 uur, zond KRO-NCRV het Geloofsgesprek uit met bisschop Liesen. In gesprek met Leo Fijen gaat de bisschop in op de betekenis van Advent, “de tijd dat God dichtbij komt” en hoe hij persoonlijk terugkijkt op de periode van ernstig ziek zijn.

Het Geloofsgesprek begint met het aansteken van de tweede kaars van de adventskrans. Een emotioneel moment. Een jaar geleden ontstak bisschop Liesen ook een adventskaars in het Geloofsgesprek, niet wetende of hij Kerstmis van 2023 nog zou meemaken. Het gesprek voert meteen tot de kern. De bisschop vertelt openhartig over wat hem ten diepste bezighield én -houdt. In zijn ziekte heeft hij heel bewust zijn leven in Gods handen gelegd. “In deze overgave denk je na over hoe je goed moet leven om klaar te zijn om te sterven.” In alle kwetsbaarheid voelde de bisschop ook dat het vuur van Gods liefde aan het werk is. Van daaruit is hij dankbaar en hoopvol, ook wat betreft de medische onderzoeken die nog moeten volgen. “Het is een genade te beseffen dat dit leven tijdelijk is.”

Het Geloofsgesprek van KRO-NCRV duurt 15 minuten en wordt iedere zondag uitgezonden om 9:45 uur, vlak voor de live uitzending van de eucharistieviering om 10:00 uur. Het eerstvolgende Geloofsgesprek vanuit het bisdom Breda wordt uitgezonden op zondag 9 januari 2024.

Andere berichten