Studiejaar Priester- en Diakenopleiding Bovendonk geopend

4 september 2012

Bisschop Liesen opende op vrijdag 31 augustus 2012 het opleidings- en vormingsjaar 2012-2013 van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven. Hij was de hoofdcelebrant in een plechtige eucharistieviering.

Aanstellingen tot lector en acoliet
Tijdens de drukbezochte eucharistieviering ontvingen Luc Janssens o.carm, Michael Magielse, Stan van Ommen en Jochem van Velthoven de aanstelling tot lector en Bouke Bosma de aanstelling tot acoliet. In zijn homilie riep bisschop Liesen de kandidaten voor het lectoraat op te leven naar het Woord dat zij tijdens de liturgie zullen voorlezen en de kandidaat-acoliet in de nabijheid van Christus’ levensoffer te blijven en hieruit te leven. Na de eucharistieviering volgde een informeel samenzijn in de refter van Centrum Bovendonk.

(Foto: M. de Jong-Smits)

Studenten studiejaar 2012-2013
De Priester- en Diakenopleiding telt dit nieuwe studiejaar 25 studenten. In het eerste jaar beginnen zes studenten aan de opleiding. Onder hen zijn vier diaken- en twee priesterkandidaten. Daarnaast is er één zij-instromer die zich wil laten vormen tot permanent diaken. In totaal kent de Priester- en Diakenopleiding 13 priester- en 12 diakenstudenten.

De opleiding voor late roepingen leidt priesters en diakens op voor verschillende Nederlandse en Vlaamse bisdommen en voor ordes en congregaties. Rector Schnell toont zich verheugd over de nieuwe aanwas. “De Priester- en Diakenopleiding Bovendonk heeft een mooie groep van 25 studenten. Ik ben blij dat we met zeven nieuwe studenten kunnen starten.”

(Foto: M. de Jong-Smits)

Priester- en diakenstudenten bisdom van Breda
Het bisdom Breda heeft zes priester- en vier diakenkandidaten. Twee priesterkandidaten studeren op de Faculteit Katholieke Theologie. Zij wonen in het Antoniushuis dat nu op Bovendonk gevestigd is. Binnenkort wordt het Antoniushuis ingezegend.

Rector Schnell, die voor het bisdom van Breda aanspreekpersoon is voor priesters in opleiding, is tevreden met de nieuwe huisvesting van de Bredase priesterkandidaten: “Hun kamers zijn erg mooi geworden. Ik hoop dat zij zich hier snel thuis zullen voelen en dat het Antoniushuis zich ontwikkelt tot het vitale ‘hart’ van het bisdom zoals de priesteropleiding vanouds genoemd wordt.”

Bisschop Liesen en rector Schnell en de priester- en diakenstudenten van het bisdom van Breda. (Foto: M. de Jong-Smits)

 

Andere berichten