Studenten Antoniushuis vieren Pasen met speciale gasten

4 april 2016

Vanaf woensdag 23 maart tot en met zondag 27 maart vierden de studenten van het Antoniushuis in Hoeven de Goede Week en het Paasfeest. Op eerste Paasdag werden speciaal gasten uitgenodigd.

“We zijn gemeenschappelijk gestart met de viering van de chrismamis in Vlissingen,” vertelt rector Schnell desgevraagd. “Vervolgens hebben we de overige dagen van de Goede Week in huis doorgebracht en de vieringen van het Tridüum sacrum in de kathedraal bijgewoond.”

Bijzondere activiteiten
Rector Schnell stipt enige bijzondere activiteiten aan. “In de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag hebben we gezamenlijk een nachtwake gehouden. We lazen elk kwartier een hoofdstuk van het Lucasevangelie en hielden vervolgens wat stilte. Op Paaszaterdag hebben we een studie-ochtend georganiseerd rond de liturgie van de Goede Week en Pasen in de oude Kerk. We deden dit aan de hand van het pelgrimsverslag van Egeria. Egeria was een ascetisch levende vrouw uit het huidige Zuid-Frankrijk. Zij maakte in de vierde eeuw een pelgrimage naar Jeruzalem. Haar verslag is een belangrijke bron voor de kennis van de liturgie in het Heilig Land.”

Maaltijd met speciale gasten
Dit jaar vierden de studenten ook eerste Paasdag in het Antoniushuis. “Dit is een nieuw element,” zegt rector Schnell. “We besloten het Paasfeest met een maaltijd met gasten uit Hoeven. Onder hen bevonden zich enkele ouderen uit het dorp en een Syrisch vluchtelingenechtpaar. De studenten hebben samen een diner voor hen bereid. Het was onze bedoeling om hen in onze Paasvreugde te laten delen. We denken dat dit gelukt is. Een aantal mensen vroeg of ze volgend jaar ook mochten komen.”

 

Andere berichten