Start vastenestafette in het bisdom van Breda

6 maart 2014

Op woensdag 5 maart wijdde bisschop Liesen in de H. Antoniuskathedraal te Breda de as en legde hij de gelovigen de as op nadat hij zelf het askruis ontvangen had. Dit markeerde het begin van de Veertigdagentijd en daarmee ook de start van de vijfde vastenestafette.

In zijn homilie stond de bisschop stil bij de betekenis van de Veertigdagentijd. Hij benadrukte dat de Veertigdagentijd de gunstige tijd is om ons toe te leggen op God. We vragen ons spontaan af wat we voor anderen kunnen doen, maar Jezus roept ons op te vasten voor de Vader. Bidden en vasten horen bij elkaar. Vasten is eigenlijk bidden met het lichaam. Het zijn allebei manieren om je op God te richten. Als de mens zich op God richt valt alles op zijn plaats. Wie aan God de eerste plaats toekent, kent ook aan de ander de juiste plaats toe, aldus de bisschop.

In de Pilaar (de ontmoetingsruimte onder de basiliek in Oudenbosch) vond in het kader van de vastenestafette een sobere maaltijd plaats. Op 6 maart trekt de vastenestafette naar Geertruidenberg waar een sponsorwandeling plaats vindt ten behoeve van de Vastenaktie
 

Andere berichten