Start van de maandelijkse jongerenbijeenkomsten

21 september 2015

Op zondag 13 september vond de aftrap plaats van de maandelijkse jongerenbijeenkomsten van het bisdom. Nina Mertens, medewerkster voor het jongerenpastoraat, vertelt na afloop: “Het was een mooie dag van ontmoeting, geloofsverdieping, gebed en gezelligheid. De dag begon met de heilige Mis in de kathedraal van Breda, waarin bisschop Liesen celebrant was. De jongeren konden zich bij deze mis aansluiten. Ze werden aan het eind van de mis speciaal uitgenodigd om wat te komen drinken in de ruimte naast de kathedraal, en om zich aan te sluiten bij de rest van de dag.”

Na een kennismakingsspel en een lunch leidde diaken Jochem van Velthoven het algemene thema van de maandelijkse jongerenbijeenkomsten in: de Zaligsprekingen. Nina Mertens: “Aansluitend gaf bisschop Liesen hierover een inspirerende inleiding, die de jongeren tot nadenken aanzette. Op deze inleiding volgde dan ook een moment van verwerking, waarbij jongeren vragen konden stellen. Ook werd er met elkaar gesproken over de plaats van de zaligsprekingen in het eigen leven.”

Vervolgens ging de groep op weg naar de catechisten van Breda als voorbeeld van vrouwen die hun hele leven op een concrete wijze de zaligsprekingen hebben geleefd. “Na een korte wandeling door het gezellige centrum van Breda, werden we hartelijk door hen ontvangen. Het was indrukwekkend om hun levensverhaal te horen en hun getuigenis van hoe je kunt bidden tot en werken voor God. Aan het eind moedigden ze de jongeren aan: ‘Ook in deze tijd zijn er veel plekken in de samenleving waar jonge mensen nodig zijn die initiatief nemen om iets goeds voor anderen te doen. Vraag Jezus in gebed waar Hij jou graag wil inzetten, en Hij zal het je laten zien en je hierbij helpen’.”

Op de terugweg werd nog het oudste Begijnhof van Nederland aangedaan, in hartje Breda. Eenmaal terug in de kathedraal werd de bijeenkomst afgesloten met een moment van Aanbidding. Er was afwisselend muziek en stilte. Zo kregen de jongeren de kans alle indrukken van de dag bij Jezus neer te leggen en in zijn liefde te verblijven.

“Natuurlijk was er na afloop nog even tijd om gezellig na te kletsen onder het genot van een drankje en wat lekkers. Er werd teruggekeken op een mooie dag samen, en vooruitgekeken naar de volgende bijeenkomst.”

  • De volgende jongerenbijeenkomst vindt plaats op zondag 25 oktober. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Zie ook de Facebookpagina van Jong Bisdom Breda

 

Andere berichten